Depremin yaşandığı bölgeler MTA'nın insansız hava araçları tarafından sürekli olarak takip edilip raporlanıyor. MTA, 2013 yılında basıp yayına verdiği haritada güncellemelere gidiyor. 5 yılı içinde yayınlanması beklenen haritada bölgelere dair son bilgiler yer alıyor. Ayrıca haritada Konya verileri de dikkat çekti.
Haber 7'de yer alan habere göre MTA ekiplerinin sahada yaptığı çalışmalarda bölgede birçok fayın kırıldığı, bu nedenle de mevcut haritaların yenilenmesi kararının alındığı öğrenildi. Yenilenen haritalarda birçok fay hattıyla ilgili de detaylı bilgiler yer almış olacak.
1/1.250.000 ölçekli haritada Türkiye'deki en yüksek deprem riskinin bulunduğu bölgeler, deprem davranışları, coğrafi dağılımlar, jeolojik, jeomorfolojik ve sismolojik bilgilerin yer aldığı "Diri Fay Veri Tabanı" sağlanmış olacak.
KONYA DETAYI
Yayınlanacak haritanın ön çalışmasında Konya şehir merkezinde ve kentin batısında bulunan fay hatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı görüldü.
Bunun yanı sıra Konya'nın komşularında bulunan diri fay hatlarının uzunlukları da dikkat çekti.
KONYA'NIN GÜNEYBATISI VE GÜNEYBATISI
Haritada Konya'nın güneybatısında bulunan Meram, Seydişehir, Bozkır hattında bulunan toplu durumdaki fay hatları da haritadaki yerini aldı. Daha önce büyük depremlerin görüldüğü Afyon'a sınır durumunda bulunan Akşehir ilçesinden geçen ve Afyon'da sonlanan bir fay bulunuyor. Fayın bitiş noktası olan Afyon'da 6.6 büyüklüğünde deprem ihtimali de haritada belirtildi.