KONYA-Konya'da akşam saatlerinde meydana gelen deprem sonrası vatandaşı korku aldı. Çok şiddetli hissedilen deprem Konya'nın da aslında tehlikeli bir konumda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Korku saran kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ancak vatandaşlar depremin şiddetiyle birlikte kendini sokağa attı. Şehir merkezinde iki büyük fay hattı bulunan ve daha önce 5.3 şiddetinde de deprem üreten fay hatlarının yanı sıra Eskişehir fay zonu sınırında bulunan Akşehir'de de daha şiddetli depremlerin olabileceği belirtilmişti.

Konya'daki fay hatları nereden geçiyor? Foto Galeri: Konya'daki fay hatları nereden geçiyor?

İŞTE KONYA'NIN RİSK BÖLGELERİ - TIKLA BAK!

NACİ GÖRÜR NE DEMİŞTİ?

Konya'da daha önce yaşanan depremlerde Kahramanmaraş depremleriyle ismi sıkça anılan Prof. Dr. Naci Görür'ün sözleri akıllara geldi. Görür, "Kulu- Konya’da 4,1 deprem oldu. Ülkemizin nispeten sakin bir yöresi. Burada NW-SE yönlu doğrultu atımlı süreksiz faylar var. Muhtemelen Eskişehir Fay Zonu'na ait" cümlelerini kullanmıştı.

SABAH SAATLERİNDE KULU'DA DA DEPREM OLDU

Kulu ilçesinde sabah saatlerinde 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kayıtlara geçmişti. Depremin büyüklüğü daha sonra 2.5 olarak revize edildi.

KONYA'DA DAHA BÜYÜĞÜ OLABİLİR

Konya'daki fay hatlarıyla ilgili araştırmaları olan isimlerin başını çeken Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konya'da 6.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini ve sanıldığı kadar da güvenli bir kent olmadığını bildirdi.

GÖRÜR DEVAMININ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Prof. Dr. Naci Görür, dün yaptığı paylaşımda şu cümleleri kullanmıştı:

YEREL YÖNETİMLERE DUYURU: 

Bir çok yerde insanlarımız deprem korkusu içerisinde. Korkuyu yenmenin yolu tehlike yokmuş gibi davranmak, o konuyu gündeme getirmemek, sessiz kalmak ve hiç bir şey yapmamak değildir. Bugüne kadar başımıza gelenler zaten bu yüzden meydana geldi. Lütfen ŞUNU YAPIN:
Yerel yönetimler kendi yerleşim alanları içerisinde DEPREM TEHLİKE ANALİZİNİ VE MİKRO-BÖLGELEME çalışmalarını yaptırsınlar. Bir çok yerde üniversitelerimiz var, bu çok zor olmayacaktır. Elimizde bu çalışmalar olursa o yerleşim alanını daha kolay ve sağlıklı olarak depreme hazırlar ve deprem güvenli olarak yönetiriz. Siyasi parti liderleri lütfen kendi partinize bağlı belediye başkanlarını bu doğrultuda uyarınız ve eğitiniz. İnanınçok daha sevilecek ve yüceltileceksiniz. Saygıyla

DEPREMLER SÜRÜYOR

Konya'da ilk meydana gelen sarsıntının ardından büyüklükleri birbirinden farklı 5 deprem daha meydana geldi. Sabah Kulu'da olan depremin ardından ise bir deprem daha kayıtlara geçti.

DEPREMLER NEDEN KONYA'DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLİYOR

Konya'da meydana gelen depremler çok şiddetli hissediliyor. Daha önce meydana gelen depremler esnasında da vatandaşlar düşük büyüklüğe rağmen depremin şiddetli hissedildiğini belirtmişti. Bilim dünyası ise bu durumu zeminin yumuşak olmasına dayandırmıştı.